Traductor

22 June 2011

GAES recibe el Premio a la Conciliación Laboral y Familiar de FIDEM‏



La compañía experta en corrección auditiva GAES Centros Auditivos recoge hoy el Premio a la Conciliación de los Premios FIDEM 2011. La Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (FIDEM) concede anualmente estos galardones a mujeres empresarias que hayan destacado por su calidad profesional, con el objetivo de darles el valor que merecen como promotoras de la economía y creadoras de riqueza.
En esta edición, el Premio ha querido destacar la labor de la Compañía en materia de Conciliación. Conchita Gassó como presidenta del Comité de Igualdad de GAES Centros Auditivos ha sido la encargada de recoger el galardón. La empresa catalana, fundada en 1949, ha desarrollado en los últimos años numerosas medidas para fomentar la conciliación de la vida familiar y laboral, que contribuyan a facilitar el desarrollo profesional de la mujer.
La entrega de la XIV edición de los premios tuvo lugar ayer, en una cena organizada en la Casa Llotja de Mar de la Cambra de Comerç, Industria y Navegació, y contó con la presencia de Joana Ortega, vicepresidenta del Govern; Montserrat Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones; y Miquel Valls, presidente de la Cambra de Comerç de Barcelona.
Conchita Gassó ha agradecido el premio y ha afirmado que “poner en marcha políticas de conciliación que faciliten a la mujer su desarrollo profesional es básico para implementar la igualdad en el ámbito empresarial”. Gassó ha reconocido que “desde el Comité de Igualdad de GAES, “somos conscientes que aún queda mucho camino por recorrer y que probablemente ésta sea una carrera de fondo en la que nos tenemos que emplear al máximo”.

Un 70% de la plantilla de GAES Centros Auditivos son mujeres con una media de edad de 35,5 años y un 49% de ellas tienen hijos, además el número de mujeres que ostentan cargos de responsabilidad asciende a 30 en la Compañía. Entre las medidas que la empresa ha implantado para promover la conciliación en servicios corporativos destacan la flexibilidad horaria con una variación de dos horas en la entrada y la salida, ayudas para guardería o el teletrabajo, gracias a un avanzado sistema informático que permite al trabajador conectarse desde su casa a su puesto de trabajo.
“Hacer posible que los empleados tengan un mayor bienestar, influye directamente en la productividad y en el compromiso que adquieren con la empresa, proporcionando un mayor desarrollo para la organización” explica Conchita Gassó. De los 1.600 empleados que tiene actualmente GAES cerca de un 60% están adoptando algunas de las políticas de conciliación puestas en marcha, dirigidas tanto a mujeres como a hombres.

El Premio FIDEM recibido por GAES se suma a los diversos reconocimientos que la Compañía ha recibido en los últimos años por su labor en materia de conciliación como el Premio Catalunya Flexible 2009 y el Premio Capital Humano 2010.
Conscientes de la importancia que las políticas de conciliación tienen en un mundo laboral más competitivo y que cada vez evoluciona más rápido, GAES impulsa también las jornadas “Mujer, deporte y empresa”, de las que ya se han celebrado dos ediciones, con el objetivo de analizar la situación de la mujer en diversos ámbitos profesionales y compartir experiencias.






-XIV Edición de los Premios FIDEM a la Dona Emprendedora
La Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (FIDEM), con la colaboración de la Cambra de Comerç, Industria i Navegació de Barcelona, otorga cada año los “Premios FIDEM a Mujer Emprendedora” para homenajear y reconocer los éxitos de mujeres empresarias, con el objetivo de que se reconozca y valore la figura femenina en el ámbito empresarial.
Además del premio otorgado a GAES, en esta edición el FIDEM ha galardonado a siete mujeres emprendedoras en diferentes categorías. Ysabel Alegre Moya, presidenta del Grup SYL, ha recibido el premio a la Trayectoria Profesional; Queta Domènech Vidal, presidenta de Vallformosa, en Empresa Familiar; Pilar Puértolas López, Directora Comercial de Sanmy, el premio a la Innovación; Rosa Morillo Garfella, Directora Financiera y Comercial, ha sido reconocida en Tecnología; Maria del Carme Noguera Fusellas, Consejera Delegada de Naulover, por su labor en Internacionalización; Judith Viader Codina, Directora General de Frit Ravich, ganadora en Comercialización, y Vanessa Sánchez Ortega, Directora de Marketing de Cooltrends, ha conseguido el galardón en la categoría de Microcrédito.

2 comments:

  1. Para Conchita Gassó, Directora d'igualtat de Gaes de Centre d'Audició.
    He sabut de tú, al llegir a La Vanguardia, d'avui, a la seva "Agenda", l'informació-convocatòria de la taula rodona sobre la igualdad de hombres i danes al si de l'empresa, on participes.
    t'Adresse aquests textos per si t'interessa i els vols llegir.
    Amb afecte i amb carinyo.
    Pel que fa a la criis, vull dir-te, que una de les solucions perquè s'arregli l'economia seria que el govern tragués els diners dels rics com el rei i la seva familia, els aristòcrates, els Alberto, els Botín, les Koplowitz, Amancio Prada, Rafael Nadal, Julio Iglesias, Ronaldo i altres com ell, la duquessa d'Alba, Ruiz Mateos, Isidre Fainé, els polítics rics que n'hi ha, els cardenals, els bisbes, els sacerdots amb tots els milions que els donen, etc. I em deixo els que tu has de saber més que jo. Ho farà? No ho farà perquè el govern està al servei dels rics i poderosos. Pel que aquesta crisi, com l'anterior, com totes, l'han de pagar els pobres. Només s'ha de veure si els pobres accepten el greuge que és solucionar la crisi en contra d'ells. Si no ho accepten, ja sabem que hi haurà revoltes i violències, com ja sabem que altres vegades ha passat. A les teves mans també hi ha el que no es diguin mentides i falsedats -que es diuen moltes- i atenir-se a la realitat. Per exemple, si el rei sabia de la corrupció del seu gendre i la seva filla, per què no ho va denunciar. És que el rei també era còmplice d'aquestes corrupcions i immoralitats? T'adones on som? Com més mentides i falsedats, més irritabilitat, més odi i ira contra els rics i poderosos.

    Text sobre la violència.
    La no-violència s'ha pregonat una i altra vegada en política, en religió i per diferents líders. La no-violència no és un fet, tan sols és una idea, una teoria, un munt de paraules, el fet real és que som violents, és un fet, és 'el que és'. Però no som capaços de comprendre 'el que és' i per això, inventem aquesta tonteria que anomenem la no-violència, la qual cosa genera un conflicte entre 'el que és' i 'el que hauria de ser'. Mentre perseguim la no-violència estarem sembrant la llavor de la violència, és una cosa tan òbvia. Així doncs, podem mirar junts 'el que és' sense evadir-nos, sense cap ideal, sense reprimir-o escapar de 'el que és'?
    Existeixen diferents formes de violència. ¿Hem d'investigar cada tipus de violència o abastar tota l'estructura de la violència? ¿Hem de mirar tot el camp de la violència o només una part d'ella? La font de la violència és el 'jo', l'ego, el mi que s'expressa a si mateix de moltes maneres: en la divisió, al tractar de convertir-nos o ser algú més, cosa que en si mateix és una divisió del ' jo 'i el' no jo ', del conscient i l'inconscient, el' jo 'que s'identifica amb la família o la no família, amb la comunitat o la no comunitat, etc. És com una pedra que llancem en un llac, les ones s'estenen i estenen, i el centre és el 'jo'. Mentre el 'jo' hi hagi en qualsevol de les seves formes, subtil o obertament, hi haurà violencia.La violència no només és matar a un altre.
    Hi ha violència quan un empra una paraula agressiva, quan fa un gest de menyspreu a una persona, quan obeeix perquè té por. De manera que la violència no és només la matança organitzada en nom de Déu, en nom de la societat o del país, la violència en molt més subtil, més profunda, i estem investigant la profunditat de la violència en si mateixa. Quan diu que és indi, musulmà, cristià, europeu o qualsevol altra cosa, està sent violent. Sap per què és violent? Perquè s'està separant de la resta de la humanitat. Quan se separa a si mateix per creença, per nacionalisme, per tradició, això genera violència. Així doncs, un home que vol comprendre la violència no pertany a cap país, a cap religió, a cap partit polític o sistema, sinó que s'interessa en comprendre a la humanitat. JKOnline

    ReplyDelete
  2. Aquest text es la continuació del d'abans.
    La guerra, és la violència és la seva màxima expressió. On la destrucció i la mort, també és al seu màxim nivell. Ara, avui, els homes, cridats els més civilitzats, llancen milers i milers de tones de bombes sobre un país, Líbia.
    Per què fan això? Ho fan per enveja, gelosia, odi i por, per expandir els seus interessos, és a dir, per egoisme. La guerra, és l'acció del "jo" d'una manera desenfrenada i gairebé dement, justament quan l'home conté la seva màxima energia destructiva. Sabem justificar-ho tot, i, la guerra també la justifiquem. Tota justificació és infinita, però tota negació també ho és. Què podem fer perquè els assassinats en massa, que és la guerra no sigui? Es poden fer moltes coses, però la principal és eradicar, primer de tot, la guerra que hi ha dins nostre. Sinó, quin sentit té tot el que fem. Seria com intentar apagar un foc, però alhora donar-li més combustible. Per tant, descobrim què és el que dóna vida a aquesta guerra, que és tan nostra, que la portem cada dia per al combat. No esperis que algú et solucioni aquesta guerra que hi ha dins teu, ja que les bombes segueixen caient, destruint les persones i tota la vida.
    Perquè cessi la violència i la guerra. Mentre no hi hagi un canvi en la moralitat, sempre hi haurà guerra. Quina diferència hi ha entre Obama i Bush? No hi ha cap, perquè els dos tenen la mateixa moralitat. No tenen la sensibilitat desenvolupada, per adonar-se que els problemes no es solucionen amb violència, llançant milions de bombes, fent la guerra. La seva sensibilitat és, la de l'egoisme, no importa a qui hagi de assassinar i destruir, la qüestió és que han de seguir amb la seva vida immoral, malgastadora i despilfarradora. I, mentre no canviï de paradigma, la moral, seguiran assassinant a éssers humans innocents i vulnerables. T. Segarra.
    http://tsegarsigmailcom.blogspot.com
    Si tens problemes amb aquest enllaç per anar al meu blog, pots entrar al meu portal posant en el cercador "La veritat, és llibertat". O també per "Toni Segarra" veient que coincideixi l'enllaç, que l'acompanya, amb el qual ja t'he posat.
    Twitter: Mussol

    ReplyDelete

CONTACTO · Aviso Legal · Política de Privacidad · Política de Cookies

Copyright © Noticia de Salud